Broilerisalaattia ja homejuustokastiketta
Appelsiininmakuinen broilerisalaatti on mehukas ja herkullinen ruoka, jonka hapan homejuustokastike viimeistelee.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- salaattisekoitusta
- 1 appelsiini
- 16 saksanpähkinää
- 8 herkkusientä
- 1 punainen paprika
- 1 punasipuli
- 1 sellerinvarsi
- 20 kirsikkatomaattia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 75 g sinihomejuustoa
- 1 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 2 tl sinappia
- 1 tl viinietikkaa
Koristeluun
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita juusto, majoneesi, kermaviili, sinappi ja viinietikka tasaiseksi kastikkeeksi. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
2. Paista broilerifileet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda saksanpähkinät pannulla. Kuori appelsiini terävällä veitsellä, poista myös valkoinen osa. Leikkaa appelsiini "fileiksi" poistamalla lohkojen kalvot. Viipaloi herkkusienet ja sellerinvarsi ja halkaise kirsikkatomaatit. Leikkaa paprika ja punasipuli pitkiksi suikaleiksi. Huuhtele salaatti.
3. Asettele salaatti, punasipuli, paprika, selleri, herkkusienet, tomaatit ja appelsiinilohkot kerroksittain neljälle lautaselle ja ripottele päälle saksanpähkinät. Leikkaa broilerifileet ohuiksi viipaleiksi, aseta salaattipedille ja koristele vesikrassilla. Tarjoa kastike eri kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa