Grillatut lohiperhoset maustevoin kera

Tee valmiiksi makoisaa maustevoita pakastimeen varalle, niin pystyt taikomaan hetkessä herkkuaterian paistetusta tai grillatusta kalasta sekä perunoista tai jasmiiniriisistä.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahkoineen
  • suolaa ja valkopippuria

Limetti- ja korianterivoi

  • 150 g voita
  • 1 ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 limettiä

Tarjoiluun

  • 1 limetti
  • keitettyjä perunoita tai jasmiiniriisiä
  • sileälehtistä persiljaa

Valmistusohje

1. Pese limetit huolellisesti, kuori hedelmät ja leikkaa kuoret ohuiksi suikaleiksi. Purista limeteistä mehu. Hienonna korianteri pieneksi. Sekoita voihin limetin kuorisuikaleet ja mehu sekä korianterisilppu. Voit myös miksata ainekset koneella.

2. Muotoile maustevoista pyöreä tanko ja kääri se tuorekelmuun. Voit myös pursottaa maustevoin koristenapeiksi leivinpaperille. Laita kovettumaan pakastimeen.

3. Leikkaa lohifilee neljäksi palaksi. Halkaise jokainen pala nahkaan asti ja avaa kuin kirja, jolloin muodostuu perhospihvi. Grillaa lohiperhoset molemmin puolin kuumassa grillipannussa. Leikkaa maustevoista napit sulamaan pihveille. Koristele annokset limettilohkoilla ja persiljalla ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden tai riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!