Lohi-kasvisvartaat
Helpot lohi-kasvisvartaat valmistuvat nopeasti grillissä, mutta myös kätevästi lieden päällä parila- tai paistinpannussa. Energiapitoisuus: 292 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 200 g kesäkurpitsaa
- 150 g keltaista paprikaa
- 200 g herkkusieniä
- 100 g tomaattia
- 2 tl rypsiöljyä
- ripaus merisuolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi noin 2,5-3 cm:n kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika samansuuruisiksi paloiksi. Halkaise isommat herkkusienet.
Kun grillaat hiili- tai kaasugrillillä, liota puisia grillitikkuja ½-2 tuntia vedessä ennen käyttöä, etteivät ne syty palamaan. Voit käyttää myös metallitikkuja.
Pujottele kasvis- ja lohipalat tikkuihin. Jos kaikki kasvikset eivät mahdu, tee muutama kasvistikku erikseen.
Sipaise kasvisten pinta öljyllä.
Grillaa ritilän tai parilan päällä 2-3 minuuttia ahkerasti käännellen. Varo ettei grilli ole liian kuuma.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi