Lohi-kasvisvartaat

Helpot lohi-kasvisvartaat valmistuvat nopeasti grillissä, mutta myös kätevästi lieden päällä parila- tai paistinpannussa. Energiapitoisuus: 292 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 500 g lohifileetä
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 150 g keltaista paprikaa
  • 200 g herkkusieniä
  • 100 g tomaattia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ripaus merisuolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa lohi noin 2,5-3 cm:n kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika samansuuruisiksi paloiksi. Halkaise isommat herkkusienet.

Kun grillaat hiili- tai kaasugrillillä, liota puisia grillitikkuja ½-2 tuntia vedessä ennen käyttöä, etteivät ne syty palamaan. Voit käyttää myös metallitikkuja.

Pujottele kasvis- ja lohipalat tikkuihin. Jos kaikki kasvikset eivät mahdu, tee muutama kasvistikku erikseen.

Sipaise kasvisten pinta öljyllä.

Grillaa ritilän tai parilan päällä 2-3 minuuttia ahkerasti käännellen. Varo ettei grilli ole liian kuuma.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.