Lohikeitto kurkun ja sinappikastikkeen kera
Ellet ole aiemmin tehnyt lohikeittoa, tässä sinulle resepti. Jos olet keittänyt lohisoppaa, tässä resepti myös sinulle, vähän erilainen sellainen.
Neljälle
- 400 g lohifileetä
- ½ punasipuli
- 1 pala (20 g) juuriselleriä
- 2 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 2 maustemittaa kuivattua timjamia
- ½ vihreä kurkku
- ½ nippua tilliä
- (mahd. suolaa)
Kylmä sinappikastike
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita keskenään ranskankerma ja sinappi, purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita ja laita kylmään.
2. Viipaloi punasipuli ohuesti. Kuori selleri ja raasta karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa padassa. Kaada joukkoon kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi, mausta laakerinlehdellä ja timjamilla. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Ongi laakerinlehti pois keitosta.
3. Leikkaa lohifilee melko suuriksi kuutioiksi. Laita lohikuutiot keittoon kiehumaan hiljaa 5 minuutiksi. Puolita kurkku pitkittäin ja poista siemenet, leikkaa sitten puolikuiksi. Silppua tilli ja lisää silppu sekä kurkkupalat keittoon. Kiehauta vielä ennen tarjoilua ja maista tarvitaanko lisäsuolaa. Tarjoile kylmä sinappikastike erikseen ja tarjoa lisäksi leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras