Lohikeitto kurkun ja sinappikastikkeen kera
Ellet ole aiemmin tehnyt lohikeittoa, tässä sinulle resepti. Jos olet keittänyt lohisoppaa, tässä resepti myös sinulle, vähän erilainen sellainen.
Neljälle
- 400 g lohifileetä
- ½ punasipuli
- 1 pala (20 g) juuriselleriä
- 2 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 2 maustemittaa kuivattua timjamia
- ½ vihreä kurkku
- ½ nippua tilliä
- (mahd. suolaa)
Kylmä sinappikastike
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita keskenään ranskankerma ja sinappi, purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita ja laita kylmään.
2. Viipaloi punasipuli ohuesti. Kuori selleri ja raasta karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa padassa. Kaada joukkoon kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi, mausta laakerinlehdellä ja timjamilla. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Ongi laakerinlehti pois keitosta.
3. Leikkaa lohifilee melko suuriksi kuutioiksi. Laita lohikuutiot keittoon kiehumaan hiljaa 5 minuutiksi. Puolita kurkku pitkittäin ja poista siemenet, leikkaa sitten puolikuiksi. Silppua tilli ja lisää silppu sekä kurkkupalat keittoon. Kiehauta vielä ennen tarjoilua ja maista tarvitaanko lisäsuolaa. Tarjoile kylmä sinappikastike erikseen ja tarjoa lisäksi leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa