Lohi
Valkoviinissä höyrytetty lohi ja paistetut fenkolit ovat herkullinen yhdistelmä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 1 iso lohifilee
- 1 – 2 sitruunaa koosta riippuen
- 2 ruukullista minttua
- 1 ruukullinen sitruunamelissaa
- 4 dl valkoviiniä
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.
Raasta sitruunasta kuori ja jätä odottamaan astiaan. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu fileelle.
Silppua mintun ja sitruunamelissan lehdet ja sekoita sitruunankuoriraasteeseen.
Nosta kala uuniastiaan mahtuvalle ritilälle ja levitä yrttisilppu fileelle. Aseta ritilä uuniastiaan ja kaada astian pohjalle valkoviini. Peitä foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka