Valkoviinissä höyrytetty lohi ja paistetut fenkolit ovat herkullinen yhdistelmä.

Ainekset

  • 1 iso lohifilee
  • 1 – 2 sitruunaa koosta riippuen
  • 2 ruukullista minttua
  • 1 ruukullinen sitruunamelissaa
  • 4 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla.

Raasta sitruunasta kuori ja jätä odottamaan astiaan. Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu fileelle.

Silppua mintun ja sitruunamelissan lehdet ja sekoita sitruunankuoriraasteeseen.

Nosta kala uuniastiaan mahtuvalle ritilälle ja levitä yrttisilppu fileelle. Aseta ritilä uuniastiaan ja kaada astian pohjalle valkoviini. Peitä foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi