Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuoresuolattua lohta Modenan tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ylelliset lohifileet käyvät kevyenä alkupalana! Annos on myös gluteeniton ja kananmunaton.

Ainekset

  • 400 g lohta fileenä
  • 1 rkl karkeata suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • tilliä
  • 1 rkl Modenan Herttuan balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Hiero fileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja tilli. Pirskottele balsamietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun.

Laita jääkaappiin kevyen painon alle ja anna maustua vuorokausi.

Pyyhi fileen pinta puhtaaksi ja leikkaa viistosti ohuita viipaleita. Rullaa lohiruusukkeet lautaselle ja tarjoa balsamietikan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi