Tuoresuolattua lohta Modenan tapaan
Ylelliset lohifileet käyvät kevyenä alkupalana! Annos on myös gluteeniton ja kananmunaton.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g lohta fileenä
- 1 rkl karkeata suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- tilliä
- 1 rkl Modenan Herttuan balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Hiero fileen pintaan suola, sokeri, rouhitut pippurit ja tilli. Pirskottele balsamietikkaa fileelle ja kääri filee tiukasti kelmuun.
Laita jääkaappiin kevyen painon alle ja anna maustua vuorokausi.
Pyyhi fileen pinta puhtaaksi ja leikkaa viistosti ohuita viipaleita. Rullaa lohiruusukkeet lautaselle ja tarjoa balsamietikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka