Grillivartaat lohesta
Grillikauden aikaan voit totta kai grillata nämä vartaat hiiligrillillä. Grillaa aika kaukana hiilloksesta n. 3 minuuttia molemmin puolin.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 600 g lohifileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 250 g munanuudeleita
- 2 kevätsipulia
- 1 keltainen paprika
- 2 tl seesamiöljyä
- 2 rkl rapsiöljyä
Maustekastike
- ½ dl japanilaista soijaa
- 2 tl punaviinietikkaa
- 2 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
Koristeluun
- retiisejä
Valmistusohje
1. Kuutioi lohifilee ja pujota palat puuvartaille, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kevätsipulit viistoiksi viipaleiksi ja paloittele paprika pieniksi paloiksi.
2. Sekoita soija, viinietikka, inkivääri ja puristettu valkosipuli. Penslaa lohivartaat maustekastikkeella. Grillaa vartaita grillipannussa 3-4 minuuttia molemmin puolin.
3. Kuumenna seesamiöljyä ja rapsiöljyä wokki- tai paistinpannussa. Wokkaa vihannekset ja nuudelit nopeasti kuumalla pannulla. Mausta lopulla maustekastikkeella, levitä wokki neljälle lautaselle ja asettele lohivartaat päällimmäiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku