Kalastajanvaimon salaatti

Kun valitset oikein isoja ja hienoja katkarapuja, sillä tämä salaatti kelpaa vaikka juhlapöytään. Tämä on parasta - ja kauneinta - vastatehtynä, sillä rasvakalanmäti saattaa värjätä, jos se on kosketuksissa muihin ruoka-aineisiin pidempään.

Neljälle

  • 200 g herkkusieniä siivuina
  • 1 sitruuna
  • 600 g katkarapuja kuorineen
  • 1 purkki mustaa rasvakalanmätiä
  • 3 kovaksikeitettyä munaa silppuna
  • 1 rasia maustekrassia
  • 1 vihersalaattikerä

Kastike

  • 2 rkl sinappia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • ½ dl öljyä
  • 2 kukkuraista rkl kermaviiliä
  • 1 dl tillisilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita herkkusieniviipaleet kulhoon. Sekoita puolen sitruunan mehu suolarippusen kanssa ja kaada sieniviipaleille. Anna maustua hetki.

2. Kuori katkaravut. Asettele katkaravut, mäti, valutetut herkkusienet ja munahake kauniisti vadille, koristele sitruunasiivuilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile se erillään. Anna jokaisen syöjän annostella mielensä mukaiset ainekset salaatinlehdelle.

Parhaat ruokaohjelmat