Kalastajanvaimon salaatti
Kun valitset oikein isoja ja hienoja katkarapuja, sillä tämä salaatti kelpaa vaikka juhlapöytään. Tämä on parasta - ja kauneinta - vastatehtynä, sillä rasvakalanmäti saattaa värjätä, jos se on kosketuksissa muihin ruoka-aineisiin pidempään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g herkkusieniä siivuina
- 1 sitruuna
- 600 g katkarapuja kuorineen
- 1 purkki mustaa rasvakalanmätiä
- 3 kovaksikeitettyä munaa silppuna
- 1 rasia maustekrassia
- 1 vihersalaattikerä
Kastike
- 2 rkl sinappia
- 1 tl viinietikkaa
- 2 rkl vettä
- ½ dl öljyä
- 2 kukkuraista rkl kermaviiliä
- 1 dl tillisilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Laita herkkusieniviipaleet kulhoon. Sekoita puolen sitruunan mehu suolarippusen kanssa ja kaada sieniviipaleille. Anna maustua hetki.
2. Kuori katkaravut. Asettele katkaravut, mäti, valutetut herkkusienet ja munahake kauniisti vadille, koristele sitruunasiivuilla.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoile se erillään. Anna jokaisen syöjän annostella mielensä mukaiset ainekset salaatinlehdelle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku