Lohikyljykset hyytelössä
Lohiruoka, joka sopii hienosti juhlapöytään.
Kuudelle
- 1,2 kg lohikyljyksiä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 l vettä
- 1 rkl etikkaa
- 8-10 valkopippuria
- 1 porkkana paloina
- 1 pieni sipuli
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl suolaa
Hyytelö
- 5 dl kalalientä
- 2,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
- 8 liivatelehteä
- parsaa
- appelsiini siivuina
- katkarapuja
- latva-artisokansydämiä
- tiliä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl mausteyrttejä, esim.
- kirveliä, rakuunaa, tilliä
Valmistusohje
1. Aseta lohikyljykset yhtenä kerroksena laajan kattilan pohjalle.
2. Keitä vesi, liemikuutio, etikka, pippurit, porkkanapalat, sipuli, laakerinlehti ja suola 5 minuuttia liemeksi.
2. Kaada liemi kalan päälle ja keitä 5-10 minuuttia.
4. Nosta kyljykset liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille kauniisti yhdessä parsan, appelsiiniviipaleiden, katkarapujen ja artisokanpohjien kanssa.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi keitinliemi ja sekoita viinin kanssa. Lämmitä liemi, purista liivatteet ja laita ne liemeen sulamaan. Siirrä liemi jäähtymään.
6. Kun liemi alkaa hyytyä, lusikoi se lohikyljysten päälle. Laita vati kylmään ja koristele tillinoksilla ennen tarjoilua.
7. Sekoita majoneesi ja ranskankerma hienonnettujen yrttien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"