Lohikyljykset hyytelössä
Lohiruoka, joka sopii hienosti juhlapöytään.
Kuudelle
- 1,2 kg lohikyljyksiä
- 1 kalaliemikuutio
- 1 l vettä
- 1 rkl etikkaa
- 8-10 valkopippuria
- 1 porkkana paloina
- 1 pieni sipuli
- 1 laakerinlehti
- 1 rkl suolaa
Hyytelö
- 5 dl kalalientä
- 2,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
- 8 liivatelehteä
- parsaa
- appelsiini siivuina
- katkarapuja
- latva-artisokansydämiä
- tiliä
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl mausteyrttejä, esim.
- kirveliä, rakuunaa, tilliä
Valmistusohje
1. Aseta lohikyljykset yhtenä kerroksena laajan kattilan pohjalle.
2. Keitä vesi, liemikuutio, etikka, pippurit, porkkanapalat, sipuli, laakerinlehti ja suola 5 minuuttia liemeksi.
2. Kaada liemi kalan päälle ja keitä 5-10 minuuttia.
4. Nosta kyljykset liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille kauniisti yhdessä parsan, appelsiiniviipaleiden, katkarapujen ja artisokanpohjien kanssa.
5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi keitinliemi ja sekoita viinin kanssa. Lämmitä liemi, purista liivatteet ja laita ne liemeen sulamaan. Siirrä liemi jäähtymään.
6. Kun liemi alkaa hyytyä, lusikoi se lohikyljysten päälle. Laita vati kylmään ja koristele tillinoksilla ennen tarjoilua.
7. Sekoita majoneesi ja ranskankerma hienonnettujen yrttien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi