Lohikyljykset hyytelössä

Lohiruoka, joka sopii hienosti juhlapöytään.

Kuudelle

  • 1,2 kg lohikyljyksiä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 l vettä
  • 1 rkl etikkaa
  • 8-10 valkopippuria
  • 1 porkkana paloina
  • 1 pieni sipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl suolaa

Hyytelö

  • 5 dl kalalientä
  • 2,5 dl puolikuivaa valkoviiniä
  • 8 liivatelehteä
  • parsaa
  • appelsiini siivuina
  • katkarapuja
  • latva-artisokansydämiä
  • tiliä

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl mausteyrttejä, esim.
  • kirveliä, rakuunaa, tilliä

Valmistusohje

1. Aseta lohikyljykset yhtenä kerroksena laajan kattilan pohjalle.

2. Keitä vesi, liemikuutio, etikka, pippurit, porkkanapalat, sipuli, laakerinlehti ja suola 5 minuuttia liemeksi.

2. Kaada liemi kalan päälle ja keitä 5-10 minuuttia.

4. Nosta kyljykset liemestä ja asettele ne tarjoiluvadille kauniisti yhdessä parsan, appelsiiniviipaleiden, katkarapujen ja artisokanpohjien kanssa.

5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Siivilöi keitinliemi ja sekoita viinin kanssa. Lämmitä liemi, purista liivatteet ja laita ne liemeen sulamaan. Siirrä liemi jäähtymään.

6. Kun liemi alkaa hyytyä, lusikoi se lohikyljysten päälle. Laita vati kylmään ja koristele tillinoksilla ennen tarjoilua.

7. Sekoita majoneesi ja ranskankerma hienonnettujen yrttien kera.

Parhaat ruokaohjelmat