Lohta ja jogurttia à la Tomi Björck
Kokeile Tomi Björckin versiota perinteisestä uunilohesta. Tässä lohi paistetaan pannulla ja se saa raikkautta viinirypälekastikkeesta. Resepti on kirjasta Björck - Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing, 2014).
Ainekset
- 400g lohta
- suolaa
- pippuria
- öljyä paistamiseen
Viinirypälekastike
- 100g saksanpähkinöitä
- 100g vihreitä viinirypäleitä
- 0,5 dl jogurttia
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl hunajaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl pähkinäöljyä
- tuoretta timjamia
- suolaa
Valmistusohje
1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista kala pannulla kullanruskeaksi kummaltakin puolelta. Älä paista liian kauan; kala saa jäädä sisältä tummanpunaiseksi.
VALMISTA KASTIKE
2. Murskaa pähkinät ja puolita viinirypäleet. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla. Tarjoile lohen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku