Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohta ja jogurttia à la Tomi Björck

Julkaistu 14.03.2014 15:56

Kokeile Tomi Björckin versiota perinteisestä uunilohesta. Tässä lohi paistetaan pannulla ja se saa raikkautta viinirypälekastikkeesta. Resepti on kirjasta Björck - Huippukokin kotiruokaa (Cozy Publishing, 2014).

Ainekset

  • 400g lohta
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä paistamiseen

Viinirypälekastike

  • 100g saksanpähkinöitä
  • 100g vihreitä viinirypäleitä
  • 0,5 dl jogurttia
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • tuoretta timjamia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista kala pannulla kullanruskeaksi kummaltakin puolelta. Älä paista liian kauan; kala saa jäädä sisältä tummanpunaiseksi.

VALMISTA KASTIKE

2. Murskaa pähkinät ja puolita viinirypäleet. Sekoita muut ainekset joukkoon. Mausta suolalla. Tarjoile lohen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi