Lounasleipäset
Ruokaisia leipäruutuja, jotka ovat hyvää retkievästä tai lounaalla salaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
12 leipäruutua
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 4 dl kauraryynejä
- 4 dl grahamjauhoa
- n. 7 dl erikoisvehnäjauhoa
Täyte
- 1 paketti pekonisuikaleita
- 150 g juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Ruskista pekonisuikaleita pannussa ja valuta talouspaperilla. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää loput ainekset ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Vaivaa leivinpöydällä, peitä ja anna nousta hetki.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahtia ja kauli toinen puoli suoraan leivinpaperin päällä isoksi suorakaiteeksi. Siirrä taikinalevy paperin päällä uunipellille. Ripottele puolet juustoraasteesta levylle, sitten pekonisuikaleet ja sen jälkeen loppu juustoraaste. Sirottele paprikajauhetta pinnalle. Kauli toinen taikinanpuolikas levyksi, nosta täytetyn levyn päälle ja painele kevyesti. Ripottele hieman jauhoja pinnalle. Jaa kakku 12 osaan. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes leipä on kypsää ja kauniinväristä. Jäähdytä ritilällä. Taita palaset erilleen ja tarjoile leivät tuoreina. Ylijääneet kannattaa pakastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku