Lounasleipäset

Ruokaisia leipäruutuja, jotka ovat hyvää retkievästä tai lounaalla salaatin kanssa.

12 leipäruutua

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl kauraryynejä
  • 4 dl grahamjauhoa
  • n. 7 dl erikoisvehnäjauhoa

Täyte

  • 1 paketti pekonisuikaleita
  • 150 g juustoraastetta
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Ruskista pekonisuikaleita pannussa ja valuta talouspaperilla. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää loput ainekset ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Vaivaa leivinpöydällä, peitä ja anna nousta hetki.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahtia ja kauli toinen puoli suoraan leivinpaperin päällä isoksi suorakaiteeksi. Siirrä taikinalevy paperin päällä uunipellille. Ripottele puolet juustoraasteesta levylle, sitten pekonisuikaleet ja sen jälkeen loppu juustoraaste. Sirottele paprikajauhetta pinnalle. Kauli toinen taikinanpuolikas levyksi, nosta täytetyn levyn päälle ja painele kevyesti. Ripottele hieman jauhoja pinnalle. Jaa kakku 12 osaan. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.

3. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes leipä on kypsää ja kauniinväristä. Jäähdytä ritilällä. Taita palaset erilleen ja tarjoile leivät tuoreina. Ylijääneet kannattaa pakastaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.