Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumujälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hilloke on vanhanajan jälkiruoka. Se on kiltti ja mukava vatsaa kohtaan ja siitä voi samalla tehdä juhlavan vaikkapa pienten mantelileivosten ja jäätelö- tai kermavaahtonokareen kanssa. Tässä tarjoilemme sen korkeasta lasista vaniljajäätelön ja vohvelien kera.

Neljälle

  • 12 luumua
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 pala kanelia
  • 2 sitruunaviipaletta

Tarjoiluun

  • jäätelöpalloja
  • vohvelitikkuja

Valmistusohje

1. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kiehuvaksi vesi, sokeri, vaniljatanko ja kaneli.

2. Lisää kattilaan luumut ja sitruunaviipaleet. Keitä pari minuuttia. Poimi vaniljatanko, kaneli ja sitruunat limestä. Kaada hilloke kulhoon ja anna jäähtyä. Jäähdytä sitten kylmäksi jääkaapissa. Hilloketta voi säilyttää jääkaapissa pari päivää.

3. Laita korkeiden lasien tai tarjoilukulhojen pohjalle jäätelöpallot. Peitä luumuhillokkeella ja koristele vohveleilla. Vinkki: Voit vaihtaa vaniljan ja kanelin muutamaan tähtianikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka