Luumujälkiruoka
Hilloke on vanhanajan jälkiruoka. Se on kiltti ja mukava vatsaa kohtaan ja siitä voi samalla tehdä juhlavan vaikkapa pienten mantelileivosten ja jäätelö- tai kermavaahtonokareen kanssa. Tässä tarjoilemme sen korkeasta lasista vaniljajäätelön ja vohvelien kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 12 luumua
- ½ dl vettä
- 2 rkl sokeria
- ½ vaniljatanko
- 1 pala kanelia
- 2 sitruunaviipaletta
Tarjoiluun
- jäätelöpalloja
- vohvelitikkuja
Valmistusohje
1. Halkaise luumut ja poista kivet. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Kuumenna kiehuvaksi vesi, sokeri, vaniljatanko ja kaneli.
2. Lisää kattilaan luumut ja sitruunaviipaleet. Keitä pari minuuttia. Poimi vaniljatanko, kaneli ja sitruunat limestä. Kaada hilloke kulhoon ja anna jäähtyä. Jäähdytä sitten kylmäksi jääkaapissa. Hilloketta voi säilyttää jääkaapissa pari päivää.
3. Laita korkeiden lasien tai tarjoilukulhojen pohjalle jäätelöpallot. Peitä luumuhillokkeella ja koristele vohveleilla. Vinkki: Voit vaihtaa vaniljan ja kanelin muutamaan tähtianikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa