Luumuchutney
Julkaistu
Luumuchutney nautitaan pikkupurtavien kylkiäisenä, vaikkapa keksin päällä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 2 omenaa
- 1 kg tummia luumuja
- 2 dl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- pala tuoretta inkivääriä
- 1/2 dl Rajamäen Omenaviinietikkaa
Valmistusohje
Kuori omenat (mikäli eivät ole kotimaisia) ja sipuli. Poista luumuista kivet. Paloittele hedelmät ja sipuli.
Kaada tilkka vettä kattilan pohjalle ja lisää kaikki muut aineet paitsi viinietikka. Keitä kunnes ainekset ovat soseutuneet. Lisää etikka, poista kanelitanko ja kaada sose säilytysastiaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku