Hieno luumujälkiruoka
Ihana vanhanajan jälkiruoka ”with a twist”! Kuivatuista luumuista valmistettava kreemi on ollut hieno arkijälkiruoka jo pitkään, mutta kun keität luumut sokerin ja punaviinin kera, jälkiruoka uudistuu.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 500 g kuivattuja luumuja, mielellään kivien kera
- 4 dl punaviiniä
- 1 ½ dl kidesokeria
- kevyesti vatkattua kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna viini ja sokeri, lisää luumut ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä liemessä.
2. Tarjoile kylmänä kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku