Hieno luumujälkiruoka

Ihana vanhanajan jälkiruoka ”with a twist”! Kuivatuista luumuista valmistettava kreemi on ollut hieno arkijälkiruoka jo pitkään, mutta kun keität luumut sokerin ja punaviinin kera, jälkiruoka uudistuu.

Neljälle-kuudelle

  • 500 g kuivattuja luumuja, mielellään kivien kera
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • kevyesti vatkattua kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna viini ja sokeri, lisää luumut ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä liemessä.

2. Tarjoile kylmänä kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.