Siisti ja viipaloi maa-artisokkaa tarpeesi mukaan. Ruskista pannulla tai grillissä. Revi käsin erilaisia salaatteja (vältä veistä, jotta salaatinreunat eivät tummenisi). Sekoita kermaviiliin amaranttia ja minibasilikaa makusi mukaan. Mausta kermaviilikastike sitruunamehulla ja lorauksella kylmäpuristettua rypsiöljyä. Lisää myös ripaus suolaa ja pippuria kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Aseta maa-artisokan viipaleet, erilaiset salaatit ja yrtit (esimerkiksi verisuolaheinää, herneenversoja ja ananassalviaa) lautaselle ja koristele kermaviilikastikkeella.
Makuja
Maa-artisokkaa salaattipedillä
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Kesäkeittiössä Markus valmistaa maa-artisokkaa salaattipedillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- maa-artisokkaa
- erilaisia salaatteja
- kermaviiliä
- sitruunan mehua
- suolaa, pippuria
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- amaranttia
- minibasilikaa
- verisuolaheinää
- herneenversoja
- ananassalviaa