Tässä ruokaisassa keitossa on täyteläinen maku ja kauniin keltainen väri. Käytä tuoretta, purkitettua maissia - siinä on runsaasti tärkkelystä, joka saostaa keiton. Koristele lihapaloilla ja munahakkeluksella.

6 annosta

  • 8½ dl lihalientä
  • 1 prk maissiöljyä
  • 1½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • muutama pisara keltaista elintarvikeväriä
  • 225 g lehtipihviä
  • 1 rkl voita
  • 1 kovaksi keitetty kananmuna

Valmistusohje

1. Kiehauta lihaliemi ja pane joukkoon maissi. Keitä samalla sekoittaen, kunnes maissi soseutuu. Lisää suola, pippuri ja keltainen elintarvikeväri ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia.

2. Suikaloi lehtipihvi ja leikkaa se poikittain pieniksi paloiksi. Kuumenna voita paistinpannussa ja ruskista lihapalat. Kuori ja hienonna kananmuna.

3. Jaa keitto lämmitetyille keittolautasille, asettele päälle lihapalat ja koristele munahakkeluksella.

Tuoreimmat aiheesta

Maissikeitto