Maissikeitto
Tässä ruokaisassa keitossa on täyteläinen maku ja kauniin keltainen väri. Käytä tuoretta, purkitettua maissia - siinä on runsaasti tärkkelystä, joka saostaa keiton. Koristele lihapaloilla ja munahakkeluksella.
6 annosta
- 8½ dl lihalientä
- 1 prk maissiöljyä
- 1½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- muutama pisara keltaista elintarvikeväriä
- 225 g lehtipihviä
- 1 rkl voita
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
Valmistusohje
1. Kiehauta lihaliemi ja pane joukkoon maissi. Keitä samalla sekoittaen, kunnes maissi soseutuu. Lisää suola, pippuri ja keltainen elintarvikeväri ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia.
2. Suikaloi lehtipihvi ja leikkaa se poikittain pieniksi paloiksi. Kuumenna voita paistinpannussa ja ruskista lihapalat. Kuori ja hienonna kananmuna.
3. Jaa keitto lämmitetyille keittolautasille, asettele päälle lihapalat ja koristele munahakkeluksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku