Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maissisuklaakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chili (jos löydät, niin kuivattu chipotle tai ancho)
  • 1 purkki irtomaissia
  • 1 tlk kookosmaitoa + 1 tlk kylmää vettä
  • 1 prk tomaattimurskaa (tai 4 tomaattia kannat poistettuina ja neljään osaan leikattuna)
  • ½ kurkumaa
  • ½ tl muskottia
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • 4 palaa tummaa suklaata
  • suolaa, pippuria
  • korianteria

Valmistusohje

Poista chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Avaa kaikki purkit valmiiksi. Silppua valkosipuli ja sipuli pieneksi silpuksi.

Kuumenna desin verran kookosmaitoa kattilan pohjalla ja ripottele sekaan kuivat mausteet. Kiehuta hetken, kunnes mausteiden aromit alkavat nousemaan esiin ja lisää sitten valkosipuli, pieniksi leikattu chili, sipuli, loput kookosmaidosta sekä tomaattimurska. Täytä murskapurkki kylmällä vedellä ja lisää vielä vesi joukkoon.

Kiehauta ja anna porista hiljalleen hetken, että maut tiivistyvät. Lisää sitten purkkimaissi sekä suklaa ja sekoita. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarkista maku. Silppua päälle tuoretta korianteria ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Maissikeitto