Mehevä maissikeitto
Kesämökillä, talvilomalla, purjeveneessä, opiskelija-asunnossa... Missä tahansa pienessä keittiössä tämä keitto on taattu menestys. Käytä säilykeperunoita, pakastettuja perunakuutioita tai kuutioi raakoja perunoita.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 150 g pekonia
- 1 keltasipuli, viipaloituna
- 1 l kanalientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 400 g perunakuutioita
- 1 pieni prk maissia
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- timjamia
Valmistusohje
1. Kuutioi pekoni hienoksi, paista kattilassa hetki. Lisää sipuli ja hetken päästä liemi.
2. Lisää tomaattimurska ja perunat. Mausta. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi maissit ja kuumenna keitto ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti