Maissikeittoa kinkulla

Hieman erilainen keitto, jossa vatkattu munanvalkuainen tekee siitä kevyesti kuohuisen.

Neljälle

  • 1 prk maissia, noin 4 dl
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl maitoa
  • 12 dl kanalientä
  • 1 rkl maizenasuurusta
  • 150 g savukinkkua, suikaleina
  • suolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi. Lisää maito ja jatka vatkaamista.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää valutetut maissit ja mausta suolalla. Sekoita maizena vesitilkkaan ja vatkaa mukaan liemeen. Hauduta kunnes keitto sakenee hieman. Lisää munanvalkuaisvaahto, ripottele päälle kinkku ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.