Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maissikeittoa kinkulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hieman erilainen keitto, jossa vatkattu munanvalkuainen tekee siitä kevyesti kuohuisen.

Neljälle

  • 1 prk maissia, noin 4 dl
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl maitoa
  • 12 dl kanalientä
  • 1 rkl maizenasuurusta
  • 150 g savukinkkua, suikaleina
  • suolaa

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi. Lisää maito ja jatka vatkaamista.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää valutetut maissit ja mausta suolalla. Sekoita maizena vesitilkkaan ja vatkaa mukaan liemeen. Hauduta kunnes keitto sakenee hieman. Lisää munanvalkuaisvaahto, ripottele päälle kinkku ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Maissikeitto