Broileria ja salaattia

Tämä lounasravintoloiden klassikko on monille tuttu. Aikaisemmin broileri oli tapana kypsentää ravintolan keittiössä ja tarjoilla se lämpimänä kylmältä salaattipediltä. Nykyään broileri ostetaan usein valmiiksi grillattuna, joten maittava ateria syntyy käden käänteessä. Jos kuitenkin haluat paistaa broilerin perinteiseen tapaan, tutustu paisto-ohjeisiin kohdassa 4.

4 annosta

  • 1 paistettu tai grillattu broileri lämpimänä
  • 4 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • 2 sellerinvartta
  • salaattisekoitusta
  • 140 g pekonia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Poista tomaateista siemenet. Leikkaa tomaatit suikaleiksi. leikkaa kurkku ensin viipaleiksi ja sitten suikaleiksi. Suikaloi sellerinvarret. Asettele salaatinlehdet kauniisti lautasille tai suurelle vadille ja annostele muut ainekset niiden päälle.

2. Paista pekoni rapeaksi. Leikkaa broilerinrinta viipaleiksi ja pekoni kuutioiksi. Jaa broileriviipaleet salaatin päälle ja viimeistele annos pekonilla.

3. Sekoita öljy, viinietikka sekä suola ja pippuria salaatinkastikkeeksi ja pirskottele se salaatin päälle. Tarjoa heti.

4. Broilerin paistaminen perinteiseen tapaan uunissa: Hiero broileriin suolaa ja valkopippuria ja ruskista voissa. Pane broileri 200-asteiseen uuniin. Paista ensin toinen kylki, sitten toinen ja pane lopuksi rinta ylöspäin. Tarkista kypsyys pistämällä haarukalla reiden paksuimpaan kohtaan. Broileri on kypsää, kun lihaneste on yhtä kirkasta kuin vesi. Broileri, jonka paino on noin 1,2 kiloa, kypsyy noin 45 minuutissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!