Makkarapata juureksilla

Ihana arkipata, joka on helppo valmistaa.

Neljälle

  • 1 pieni juuriselleri, viipaleina
  • 2-3 porkkanaa, paloina
  • 1 pieni purjo, viipaleina
  • 2 palsternakkaa, paloina
  • 4-6 perunaa, paloina
  • 600 g sianliha- tai muuta makkaraa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl timjamia
  • 5 maustepippuria
  • persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita makkarat pataan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja pistele makkaroihin muutamia reikiä.

2. Lisää juurekset. Murusta mukaan liemikuutio, mausta. Anna padan kiehua hiljalleen kunnes makkarat ja juurekset ovat kypsiä. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.