Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makkarapata juureksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana arkipata, joka on helppo valmistaa.

Neljälle

  • 1 pieni juuriselleri, viipaleina
  • 2-3 porkkanaa, paloina
  • 1 pieni purjo, viipaleina
  • 2 palsternakkaa, paloina
  • 4-6 perunaa, paloina
  • 600 g sianliha- tai muuta makkaraa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl timjamia
  • 5 maustepippuria
  • persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita makkarat pataan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja pistele makkaroihin muutamia reikiä.

2. Lisää juurekset. Murusta mukaan liemikuutio, mausta. Anna padan kiehua hiljalleen kunnes makkarat ja juurekset ovat kypsiä. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata