Vasikanmaksaa, pekonia ja kapriksia
Tämä on todellinen klassikko, yksinkertainen, nopea ja maukas. Grillaa maksa grillipannussa tai ulkogrillissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g vasikanmaksaa
- 8 viipaletta pekonia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 25 g voita
- 2 rkl kapriksia
- 1 nippu persiljaa
Tarjoiluun
- paistettuja perunoita
- puolukkahilloa
Valmistusohje
1. Laita pekonit kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Silppua persilja hienoksi.
2. Leikkaa maksasta kalvot ja suonet. Huuhtele, kuivaa ja leikkaa vajaan sentin viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja taputtele niihin vehnäjauhoa, niin että maksaviipaleille tulee kevyesti puuteroitu pinta.
3. Sipaise pihvit ohuelti öljyllä ja grillaa nopeasti molemmin puolin grillipannulla tai hiiligrillissä. Voit paistaa pihvit myös voissa keskilämpöisellä paistinpannulla. Nosta pihvit lämpimille lautasille yhdessä rapean pekonin kanssa. Paista nopeasti kaprikset voissa ja jaa ne maksan ja pekonin päälle. Sirottele päälle persiljasilppua ja tarjoile heti paistettujen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka