Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkacrepit jäätelön kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Crepien valmistamisessa riittää puuhaa, mutta se on onneksi mukavaa. Kun täytät nämä ohukaiset suosikkiherkuillasi, saat juhlavan jälkiruoan. Tähän reseptiin olemme valinneet täytteeksi marinoidut mansikat.

Ainekset

  • 12 crepiä

Crepit

  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl vanilliinisokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • ½ dl kermaa
  • 1½ dl maitoa
  • ½ dl vettä
  • 1/4 tl suolaa

Täyte

  • ½ l mansikoita
  • ½ dl appelsiinilikööriä

Tarjoiluun

  • 2 rkl tomusokeria
  • 25 g sulatettua voita
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Crepit: Sekoita keskenään kananmunat, munankeltuaiset, sokeri ja jauhot sekä hieman maitoa. Sulata voi ja lisää se seokseen. Lisää myös kerma, vesi, loput maidosta sekä suola. Anna taikinan levätä 2 tunnin ajan. Paista crepit kuumalla pannulla niin ohuiksi kuin mahdollista. Aseta ne lautaselle siten, että kunkin crepin välissä on liuska voipaperia, jotta crepit saa erilleen toisistaan.

2. Purista mansikat ja viipaloi ne. Pane kulhoon ja kaada päälle likööri. Sekoita varovasti niin että likööri leviää kaikille mansikoille. Anna marinoitua 2 tunnin ajan. Jos käytät pakastemansikoita, marinoi ne jäisinä vain 20 minuutin ajan.

3. Täytä crepit marinoiduilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Kaada päälle sulatettu voi ja ripottele pinnalle vielä tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelö erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut