Mansikkacrepit jäätelön kera

Crepien valmistamisessa riittää puuhaa, mutta se on onneksi mukavaa. Kun täytät nämä ohukaiset suosikkiherkuillasi, saat juhlavan jälkiruoan. Tähän reseptiin olemme valinneet täytteeksi marinoidut mansikat.

Ainekset

  • 12 crepiä

Crepit

  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl vanilliinisokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • ½ dl kermaa
  • 1½ dl maitoa
  • ½ dl vettä
  • 1/4 tl suolaa

Täyte

  • ½ l mansikoita
  • ½ dl appelsiinilikööriä

Tarjoiluun

  • 2 rkl tomusokeria
  • 25 g sulatettua voita
  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Crepit: Sekoita keskenään kananmunat, munankeltuaiset, sokeri ja jauhot sekä hieman maitoa. Sulata voi ja lisää se seokseen. Lisää myös kerma, vesi, loput maidosta sekä suola. Anna taikinan levätä 2 tunnin ajan. Paista crepit kuumalla pannulla niin ohuiksi kuin mahdollista. Aseta ne lautaselle siten, että kunkin crepin välissä on liuska voipaperia, jotta crepit saa erilleen toisistaan.

2. Purista mansikat ja viipaloi ne. Pane kulhoon ja kaada päälle likööri. Sekoita varovasti niin että likööri leviää kaikille mansikoille. Anna marinoitua 2 tunnin ajan. Jos käytät pakastemansikoita, marinoi ne jäisinä vain 20 minuutin ajan.

3. Täytä crepit marinoiduilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Kaada päälle sulatettu voi ja ripottele pinnalle vielä tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelö erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.