Mantelinieriä
Maija Silvennoisen oppien avulla valmistuu maukasta mantelinieriää. Käytä kalan leivitykseen manteleita, valkoviiniä ja kermaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g nieriäfileetä
- suolaa
- 2 rkl sinappia
Leivitys
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- vastajauhettua valkopippuria
- suolaa
- 2 rkl voita
- 1 dl kuorittuja manteleita suikaleina
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- suolaa
Valmistusohje
Paahda mantelit paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi. Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes sakenee.
Paloittele tarvittaessa filee annospaloiksi. Mausta fileet suolalla. Sivele pintaan ohut kerros dijonsinappia.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola. Kasta siinä kummaltakin puolelta filee ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Jälkikypsennä tarvittaessa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
Kaada kuuma kastike päälle ja nauti.
Lisäkkeeksi sopii hyvin perunat, kasvikset tai vihreä salaatti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku