Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelinieriä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen oppien avulla valmistuu maukasta mantelinieriää. Käytä kalan leivitykseen manteleita, valkoviiniä ja kermaa.

Ainekset

  • 600 g nieriäfileetä
  • suolaa
  • 2 rkl sinappia

Leivitys

  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kuorittuja manteleita suikaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa

Valmistusohje

Paahda mantelit paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi. Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes sakenee.

Paloittele tarvittaessa filee annospaloiksi. Mausta fileet suolalla. Sivele pintaan ohut kerros dijonsinappia.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola. Kasta siinä kummaltakin puolelta filee ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Jälkikypsennä tarvittaessa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

Kaada kuuma kastike päälle ja nauti.

Lisäkkeeksi sopii hyvin perunat, kasvikset tai vihreä salaatti.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala