Mantelipuikot ja hillopikkuleivät
Tässä kaksi ihanaa pikkuleipää kahvin kera tarjoiltavaksi. Voit vaihdella täytettä hillopikkuleivissä sen mukaan, mitä hilloa kotoasi löytyy. Säilytä tiiviissä purkeissa. Pikkuleivät voi myös pakastaa.
50 kpl
- 200 g voita
- ½ dl kidesokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 50 g manteleita
- 1 valkuainen penslaukseen
- Mantelipuikot
- 2 rkl rouhittua mantelia
- 2 rkl raesokeria
Hillopikkuleivät
- 2 rkl rouhittua mantelia
- 2 rkl raesokeria
- 1 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset ja työstä mukaan voi. Laita taikina kylmään tunniksi. Kalttaa ja rouhi mantelit. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä toisesta ohuita pitkoja, jotka leikkaat 5 cm pituisiksi paloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, penslaa munalla ja ripottele päälle mantelia. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.
2. Jaa toinen taikinanosa kahtia. Kaulitse toinen puolikas taikinaa niin ohueksi kuin mahdollista. Ota siitä pyöreitä paloja muotilla, laita ne leivinpaperille pellille ja painele reunoja kevyesti haarukalla. Paista n. 5 minuuttia ja anna jäähtyä.
3. Kaulitse toinen osa taikinasta ja ota yhtä monta ympyrää kuin ensimmäisestä. Tee ympyröiden keskelle reiät. Penslaa ne munanvalkuaisella, kääntele raesokerissa ja mantelissa ja paista kuten ensimmäiset ympyrät. Levitä alaosille hieman hyytelöä ja paina yläosat kiinni.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka