25 kpl

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 maustemitta viinietikkaa
  • 2 dl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kaikkien työvälineiden tulee olla täysin puhtaita ja kuivia. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Lisää viinietikka ja vatkaa vaahto vielä kiinteämmäksi, lisää sitten sokeri vähän kerrallaan. Lopuksi vaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se valu kulhosta, jos käännät sen ylösalaisin. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään.

3. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja leivinpaperille, paista uunissa 1 ½ tuntia ilman että avaat luukkua välillä. Anna jäähtyä ritilällä.

4. Vinkki: Mausta marengit esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä (hassel-, pekaani- tai pistaasipähkinöillä), suklaapaloilla tai murskatuilla piparminttumakeisilla.

Tuoreimmat aiheesta

Marenki