Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hovijälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen jälkiruoka syntyy marengeista ja kermavaahdosta, jotka annostellaan kerroksittain isoon kulhoon. Tarjoiluvaiheessa päälle valutetaan suklaakastiketta.

4 annosta

  • 200 g tummaa taloussuklaata
  • 2 rkl kuohukermaa
  • 1½ dl maitoa
  • 2½ rkl sokeria
  • 30 g voita
  • 12 keskikokoista marenkia
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

Tämä suklaakastike on lasten suursuosikki, mutta herkullinen lopputulos syntyy myös kaupan valmiista suklaakastikkeesta.

1. Valmista ensin suklaakastike. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Jos levy on liian kuuma, suklaa muuttuu rakeiseksi. Kiehauta samaan aikaan toisessa kattilassa maito, kerma ja sokeri. Kun suklaa on sulanut, lisää maitoseos suklaan joukkoon vähän kerrallaan. Hauduta pari minuuttia. Vatkaa joukkoon voi pienissä erissä, kunnes kastike on sileää.

2. Vaahdota kerma. Pane marengit ja kerma kerroksittain syvälle tarjoiluvadille tai laakeaan kulhoon. Valuta päälle suklaakastiketta ja tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka