Marenkiluut
Julkaistu
Suurin osa lapsista rakastaa marenkeja. Jos ne vielä näyttävät luilta, menestys on taattu Halloweenkutsuilla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
50 marenkiin
- 3 munanvalkuaista
- 1 ½ dl kidesokeria
- muutama tippa sitruunaa tai etikkaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita valkuaiset, sokeri ja sitruuna kulhossa.
2. Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa. Laita valkuaiskulho kattilan päälle ja vatkaa voimakkaasti kunnes massa on jähmeää, sähkövatkain sopii tarkoitukseen hyvin.
3. Pursota tai muotoile muuten luunmuotoisia marenkeja leivinpaperille. Paista uunissa 1 ½-2 tuntia. Irrota marengit varoen ja anna jäähtyä täysin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka