Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Balsamicopunajuuret

Julkaistu 27.08.2014 09:06

27.8.2014. Säilö syksyn maut talteen! Kokeile Teresa Välimäen reseptejä. Reseptit kirjasta Purkissa! Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi (Teresa Välimäki, Johanna Lindholm ja Laura Riihelä, WSOY 2013)

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • ½ dl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa

Liemi

  • 3 dl balsamicoa
  • 2 dl vettä
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 tl kokonaisia mustapippureita
  • Lisäksi: puhdas noin 1 litran vetoinen purkki

Valmistusohje

Kuori ja lohko punajuuret. Laita punajuurilohkot uunivuokaan, valuta päälle rypsiöljy ja mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Mittaa liemen ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia eli kunnes sokeri on liuennut. Lado paahtuneet punajuuret purkkiin ja kaada päälle kuuma liemi niin, että punajuuret peittyvät liemeen. Säilytä viileässä. Punajuuret ovat maistuvia jo seuraavana päivänä, mutta säilyvät viileässä 2–3 kuukautta.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret