Sitruunaruohonautaa vartaassa

Ainekset

  • 500 g naudan sisäfileetä
  • 4 sitruunanruohotankoa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1,5 tl viismaustetta
  • 2 rkl hunajaa
  • pieni nippu korianteria

Valmistusohje

Leikkaa filee 4 cm kuutioiksi. Leikkaa pois sitruunaruohoista kaksi kolmasosaa ylhäältä. Poista jäljelle jäävistä sitruunaruohon osista uloimmat lehdet ja hienonna ytimet.

Sekoita kulhossa sitruunaruoho, valkosipuli, kalakastike, seesamiöljy, viismauste, hunaja ja korianteri. Lisää liha, kääntele marinadin joukkoon ja anna marinoitua puolisen tuntia (tai voit laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä).

Ota liha marinadista ja pujota vartaisiin (jos käytät puisia, liota niitä puolisen tuntia). Paista joko paistinpannussa tai grillivastusten alla (tai grillaa). Tarjoile salaatinlehdiltä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.