Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thai-mausteinen broileri ja lasinuudelia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aloita tämän ruoan teko panemalla broilerinlihat marinadiin yön yli. Muuten ruoka valmistuukin nopeasti. Tätä voi suositella vaikka perjantaiateriaksi, koska tyylikkään aterian teko ei vie tunteja.

Neljälle

  • 250 g broilerisuikaleita

Marinadi

  • 1 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl osterikastiketta
  • suolaa ja valkopippuria

Nuudelit

  • 300 g lasinuudeleita
  • ½ purjoa
  • 2 porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 punainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen chilikastike, rypsiöljy, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu, soija ja osterikastike, suolaa ja pippuroi. Laita lihasuikaleet seokseen marinoitumaan yön yli.

2. Pane lasinuudelit likoamaan veteen. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja suikaloi porkkana ja punasipuli. Poista sokeriherneistä kovat kannat. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna wokkipannu ja paista broilerinsuikaleet nopeasti öljyssä. Kääntele joukkoon suikaloidut vihannekset. Valuta nuudelit lävikössä.

3. Kaada kerma lihojen ja vihannesten päälle pannuun, lisää nuudelit ja keitä vähän kokoon. Mausta tilkalla marinadia, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee