Thai-mausteinen broileri ja lasinuudelia

Aloita tämän ruoan teko panemalla broilerinlihat marinadiin yön yli. Muuten ruoka valmistuukin nopeasti. Tätä voi suositella vaikka perjantaiateriaksi, koska tyylikkään aterian teko ei vie tunteja.

Neljälle

  • 250 g broilerisuikaleita

Marinadi

  • 1 dl makeaa chilikastiketta (sweet chili)
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriraastetta
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl osterikastiketta
  • suolaa ja valkopippuria

Nuudelit

  • 300 g lasinuudeleita
  • ½ purjoa
  • 2 porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1 punainen paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 dl kermaa

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita yhteen chilikastike, rypsiöljy, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu, soija ja osterikastike, suolaa ja pippuroi. Laita lihasuikaleet seokseen marinoitumaan yön yli.

2. Pane lasinuudelit likoamaan veteen. Puhdista ja suikaloi purjo. Kuori ja suikaloi porkkana ja punasipuli. Poista sokeriherneistä kovat kannat. Suikaloi paprika ja kesäkurpitsa. Kuumenna wokkipannu ja paista broilerinsuikaleet nopeasti öljyssä. Kääntele joukkoon suikaloidut vihannekset. Valuta nuudelit lävikössä.

3. Kaada kerma lihojen ja vihannesten päälle pannuun, lisää nuudelit ja keitä vähän kokoon. Mausta tilkalla marinadia, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.