Sinappimarinoidut savusilakat

Savustettu kala maistuu hyvältä kovaksi keitettyjen kananmunien ja tumman leivän kera, ellet halua tarjoilla kalaa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuudelle

  • 8-10 hienoa savusilakkaa
  • 1 purjo
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • ¾ dl ruokaöljyä
  • ¼ dl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • halutessasi, hieman vaaleaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Perkaa savusilakat ja vedä nahat pois. Laita fileet pienelle vadille ja peitä ne suikaloidulla purjolla. Ripottele päälle sinapinsiemenet.

2. Sekoita öljy, viinietikka, suola, pippuri ja hieman sinappia. Kaada marinadi savusilakoiden päälle ja anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!