Marinoitu häränfilee
Kahden vuorokauden marinointi antaa murealle lihalle hieman happaman maun. Tarjoa grillattu filee rapean salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
6 annosta
- 1 kg häränfileetä
- 2 tl japanilaista soijakastiketta
- 2½ dl punaviiniä
- 2 1/4 dl rakuunaviinietikkaa
- 1 pieni timjaminippu
- 2 laakerinlehteä
- vajaa 1/4 tl raastettua muskottia
- 1 sitruuna
- 1 porkkana
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pese sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista liha terävällä veitsellä. Sekoita soija, viini, viinietikka, timjami, laakerinlehdet, muskotti, sipuli, porkkana ja sitruuna marinadiksi.
2. Pane liha tiiviisti kulhoon. Kaada päälle marinadia, kunnes se peittää lihan, ja pane kulho viileään kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamia kertoja marinoimisen aikana.
3. Kuivaa lihan pinta ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on sopiva. 60-asteisen liha kypsyysaste on medium. Grillausaika on noin 10-15 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämpötilasta riippuen. Tarkista lämpötila lihalämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Anna fileen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa