Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Häränfilee provencale ja uunitomaatit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nimestä huolimatta tämän ruokalajin on luonut aikoinaan keittiömestari Julius Carlsson Bacchi Wapen -ravintolassa Tukholmassa.

Kuudelle

  • 900 g häränfileetä
  • 1 kg perunoita ohuina siivuina
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • 75 g voita
  • 6-8 tomaattia
  • 3 dl kuivaa leipää muruina
  • 1 dl persiljasilppua
  • 8-10 basilikanlehteä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi kerrosten välit. Tipauta päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.

2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista se hyvin kauttaaltaan pannussa.

3. Leikkaa tomaateista kansi ja koverra siemenet pois. Sekoita leivänmurut, persiljasilppu ja basilikasilppu öljytilkkaan ja täytä tomaatit. Laita uunivuokaan noin 15 minuutiksi.

4. Sekoita voi ja puristetut valkosipulinkynnet. Viipaloi filee ja asettele viipaleet perunoiden päälle. Lusikoi valkosipulivoi päälle. Paista sopivan kypsäksi uunissa, lihan kuuluu olla rosaa sisältä.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee