Häränfilee provencale ja uunitomaatit
Nimestä huolimatta tämän ruokalajin on luonut aikoinaan keittiömestari Julius Carlsson Bacchi Wapen -ravintolassa Tukholmassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 900 g häränfileetä
- 1 kg perunoita ohuina siivuina
- 3-5 valkosipulinkynttä
- 75 g voita
- 6-8 tomaattia
- 3 dl kuivaa leipää muruina
- 1 dl persiljasilppua
- 8-10 basilikanlehteä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Lado perunaviipaleet voideltuun uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi kerrosten välit. Tipauta päälle muutama voinokare ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
2. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Ruskista se hyvin kauttaaltaan pannussa.
3. Leikkaa tomaateista kansi ja koverra siemenet pois. Sekoita leivänmurut, persiljasilppu ja basilikasilppu öljytilkkaan ja täytä tomaatit. Laita uunivuokaan noin 15 minuutiksi.
4. Sekoita voi ja puristetut valkosipulinkynnet. Viipaloi filee ja asettele viipaleet perunoiden päälle. Lusikoi valkosipulivoi päälle. Paista sopivan kypsäksi uunissa, lihan kuuluu olla rosaa sisältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa