Marinoitu häränpaisti
Marinoimalla saa helposti makua paistiin kuin paistiin. Tällä kertaa liha marinoidaan vasta paistamisen jälkeen - ja vielä kerran tarjolle tuotaessa. Kesällä lisäkkeeksi riittää salaatti, muulloin kylmän lihan kumppanina toimii kermainen perunapaistos.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 hengelle
- 800 g häränpaistia
- voita ruskistamiseen
- suolaa ja pippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
Marinadi
- 1 dl punaviiniä
- 1/2 dl öljyä
- 1/2 ruukkua basilikaa
Kastike
- 1 dl öljyä
- 1/2 dl viinietikkaa
- 3 rkl ranskalaista sinappia (dijon)
- 1 tl suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 1/2 ruukkua basilikaa
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ruskista liha voissa paistinpannussa ja mausta suolalla ja jauhetulla valko/mustapippurilla sekä timjamilla. Jälkipaista liha uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on 60 astetta. Ota liha uunista ja jäähdytä.
2. Marinadi: sekoita öljy ja viini. Pane jäähtynyt liha muovipussiin tai sopivaan, ahtaaseen kannelliseen astiaan ja kaada marinadi päälle. Pilko sekaan tuoretta basilikaa. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran.
3. Ennen tarjoilua ota paisti marinadista ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele viipaleet kauniisti salaattipedille. Vatkaa öljy, viinietikka, sinappi, suola, pippuri ja silputtu basilika kastikkeeksi. Kaada kastike lihaviipaleille juuri ennen tarjoilua ja silppua päälle ruohosipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti