Marinoitua latva-artisokkaa perunalastujen kera

Tarjoile annoksen lisäksi etelä Italialaista valkoviiniä, esimerkiksi Falaghina tai Greco di Tufo!

Ainekset 2 annokseen

  • 2 isokokoista perunaa
  • 1 prk Saclà latva-artisokkaa persiljamarinadissa
  • 1 rkl raastettua Pecorino juustoa
  • 2 kupillista Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
  • muutama tippa Ortallin balsamiviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

Leikkaa pestyt perunat ohuiksi siivuiksi. Lämmitä oliiviöljyssä paistinpannussa ja paista perunat kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Valuta ylimääräinen rasva perunoista talouspaperiin.

Asettele perunat kahdelle lautaselle ja mausta suolalla. Lisää valutetut latva-artisokat perunoiden päälle. Ripottele balsamiviinietikkaa ja raastettua Pecrino juustoa päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.