Marjajäädyke
Maijan marjajäädyke on mahtava jälkiruoka, joka valmistetaan juhlia edeltävänä päivänä. Tarvitset vain 20 minuuttia ennen h-hetkeä jäädykkeen jäähtymiseen ja koristeluun!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 4 rkl marjalikööriä
- 2 dl paseerattua marjasosetta
Koristeluun
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle. Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahtoa joukkoon. Kaada jäädyke kakkuvuokaan tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.
Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopausta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa