Puolukkajäädyke puolukkakastikkeen kera
Puolukan maku sopii hyvin jälkiruokiin. Tähän reseptiin käytetään sekä puolukkahilloa että tuoreita puolukoita. Jäädykkeen on oltava pakastimessa viisi tuntia, joten aloita hyvissä ajoin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
8 annosta
- 1 dl puolukkahilloa
- 4 munankeltuaista
- vajaa 1 dl sokeria
- 2 tl giniä (voi jättää pois)
- 5 dl kuohukermaa
Puolukkakastike
- 5 dl tuoreita puolukoita
- ½ dl sokeria
Tarjoiluun
- keksejä
Valmistusohje
Jäädyke: Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään puolukkahillo, keltuaiset ja sokeri. Lisää gini, jos haluat. Käännä varovasti kermavaahto seokseen. Kaada marja-kermaseos pitkulaiseen vuokaan. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään viisi tuntia.
2. Kastike: Sekoita puolukat ja sokeri. Survo sileäksi tai käytä tehosekoitinta.
3. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen ja keksien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku