Puolukkajäädyke puolukkakastikkeen kera

Puolukan maku sopii hyvin jälkiruokiin. Tähän reseptiin käytetään sekä puolukkahilloa että tuoreita puolukoita. Jäädykkeen on oltava pakastimessa viisi tuntia, joten aloita hyvissä ajoin.

8 annosta

  • 1 dl puolukkahilloa
  • 4 munankeltuaista
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 2 tl giniä (voi jättää pois)
  • 5 dl kuohukermaa

Puolukkakastike

  • 5 dl tuoreita puolukoita
  • ½ dl sokeria

Tarjoiluun

  • keksejä

Valmistusohje

Jäädyke: Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään puolukkahillo, keltuaiset ja sokeri. Lisää gini, jos haluat. Käännä varovasti kermavaahto seokseen. Kaada marja-kermaseos pitkulaiseen vuokaan. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään viisi tuntia.

2. Kastike: Sekoita puolukat ja sokeri. Survo sileäksi tai käytä tehosekoitinta.

3. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen ja keksien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!