Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Puolukkajäädyke puolukkakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Puolukan maku sopii hyvin jälkiruokiin. Tähän reseptiin käytetään sekä puolukkahilloa että tuoreita puolukoita. Jäädykkeen on oltava pakastimessa viisi tuntia, joten aloita hyvissä ajoin.

8 annosta

  • 1 dl puolukkahilloa
  • 4 munankeltuaista
  • vajaa 1 dl sokeria
  • 2 tl giniä (voi jättää pois)
  • 5 dl kuohukermaa

Puolukkakastike

  • 5 dl tuoreita puolukoita
  • ½ dl sokeria

Tarjoiluun

  • keksejä

Valmistusohje

Jäädyke: Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään puolukkahillo, keltuaiset ja sokeri. Lisää gini, jos haluat. Käännä varovasti kermavaahto seokseen. Kaada marja-kermaseos pitkulaiseen vuokaan. Peitä muovikelmulla ja pakasta vähintään viisi tuntia.

2. Kastike: Sekoita puolukat ja sokeri. Survo sileäksi tai käytä tehosekoitinta.

3. Siirrä vuoka pakastimesta jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen ja keksien kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke