Marjoja ja lakkazabaglione
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 l marjasekoitusta (lakkoja, mustikoita, vadelmia, mansikoita, mustia viinimarjoja jne.)
Zabaglione
- 4 kananmunan keltuaista
- 5 rkl tomusokeria
- 4 rkl valkoviiniä
- ½ limetin kuori
- 2 limetin mehu
Valmistusohje
Kaada kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Käytä kattilaa vesihauteena.
Sekoita lämpöä kestävässä kulhossa kaikki zabaglionen ainekset. Aseta kulho hiljalleen kiehuvaan veteen ja vatkaa jatkuvasti, kunnes zabaglione on ilmavaa. Pidä huolta, että kastike ei kuumene liikaa. Jos kastikkeen lämpötila nousee yli 85 asteen, se muuttuu kokkareiseksi ja näyttää munakokkelilta.
Kun kastike on valmis, ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on jäähtynyt.
Jaa marjat neljään tarjoilukulhoon ja kaada päälle zabaglionea. Nauti heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku