Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marjoja ja lakkazabaglione

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 2 l marjasekoitusta (lakkoja, mustikoita, vadelmia, mansikoita, mustia viinimarjoja jne.)

Zabaglione

  • 4 kananmunan keltuaista
  • 5 rkl tomusokeria
  • 4 rkl valkoviiniä
  • ½ limetin kuori
  • 2 limetin mehu

Valmistusohje

Kaada kattilaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Käytä kattilaa vesihauteena.

Sekoita lämpöä kestävässä kulhossa kaikki zabaglionen ainekset. Aseta kulho hiljalleen kiehuvaan veteen ja vatkaa jatkuvasti, kunnes zabaglione on ilmavaa. Pidä huolta, että kastike ei kuumene liikaa. Jos kastikkeen lämpötila nousee yli 85 asteen, se muuttuu kokkareiseksi ja näyttää munakokkelilta.

Kun kastike on valmis, ota kulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes kastike on jäähtynyt.

Jaa marjat neljään tarjoilukulhoon ja kaada päälle zabaglionea. Nauti heti.

Tuoreimmat aiheesta

Makea kastike