15.4.2014. Viikon vieraileva kokki Harri Syrjänen valmisti naudan marmorifileetä aasialaiseen tyyliin.
Ainekset
- 600 g naudan marmorifilettä
- 300 g paksuja udo-nuudeleita
- 100 g soijapapuja Edame
- 100 g sokerihernettä
- 1 nippu parsaa
Kastike
- 1 dl soijaa
- 1 rkl lime mehua
- 2 tl paahdettua seesam öljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 mieto chili
- 1 tl raastettua inkivääriä
Valmistusohje
Kastike:
Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään
Keitä nuudelit kypsiksi ja jäähdytä kylmässä vedessä.
Leikkaa file pihveiksi ja mausta suolalla ja valkopippurilla
Paista nopeasti pintaväri pihveihin pannulla ja loppukypsennä uunissa 5 min 160 c.
Leikkaa sokeriherneet julienneksi. Kuori ja keitä parsat.
Freesaa sokeriherneet, pilkotut parsat, soijapavut ja nuudelit ja lisää kastiketta noin puolet.
Siivuta liha ja laita siivut nuudeli pedille ja kaada loput kastikkeesta annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku