Naudan marmorifilee Tataki
Julkaistu
Akselin vieraana tänään Satomi Sugimoto. Satomi kokkaa naudanfileetä japanilaisella twistillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g naudan marmorifileetä leikattuna neljäksi pihviksi
- suolaa
- pippuria
Salaatti
- 1 porkkana
- 1 pkt Mizuna- salaattia
- 1 punajuuri
- 1 rasia sokeriherneitä
- 1 vihreä salaatti
Kastike
- 2 valkosipulin kynttä raastettuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 dl soijakastiketta
- ½ dl sitruunamehua
- 2 tl sokeria
Valmistusohje
Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla öljyssä minuutti molemmilta puolilta.
Anna vetäytyä viisi minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
Pilko salaattiainekset sopivan kokoisiksi ja yhdistä keskenään. Punajuurta voi ryöpätä tarvittaessa.
Lämmitä kattilassa kaikki kastike aineet kunnes sokeri sulaa, älä kiehauta. Jäähdytä jääkaapissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku