Naudan marmorifilee Tataki

Akselin vieraana tänään Satomi Sugimoto. Satomi kokkaa naudanfileetä japanilaisella twistillä.

Ainekset

  • 600 g naudan marmorifileetä leikattuna neljäksi pihviksi
  • suolaa
  • pippuria

Salaatti

  • 1 porkkana
  • 1 pkt Mizuna- salaattia
  • 1 punajuuri
  • 1 rasia sokeriherneitä
  • 1 vihreä salaatti

Kastike

  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 dl soijakastiketta
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla öljyssä minuutti molemmilta puolilta.

Anna vetäytyä viisi minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Pilko salaattiainekset sopivan kokoisiksi ja yhdistä keskenään. Punajuurta voi ryöpätä tarvittaessa.

Lämmitä kattilassa kaikki kastike aineet kunnes sokeri sulaa, älä kiehauta. Jäähdytä jääkaapissa.

Parhaat ruokaohjelmat