Ranskalainen kanapata yrttikastikkeella

Legendan mukaan Napoleonin keittiömestari määrättiin valmistamaan yltäkylläinen päivällinen illalla Marengon taistelun jälkeen. Hän keräsi kokoon kaiken, minkä löysi, ja tässä on tulos.

Neljälle

  • 8 palaa kanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 300 g paseerattua tomaattia
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl kuivattuja yrttimausteita maun mukaan
  • 40 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 8 viipaletta vaaleaa leipää
  • 100 g sekasieniä
  • 40 g mustia oliiveja
  • 1 tl kidesokeria
  • tuoretta basilikaa koristeluun

Valmistusohje

1. Poista kanapaloista kaikki luut terävän veitsen avulla. Kuumenna puolet öljystä isossa paistinpannussa. Ruskista kanapaloja 4-5 minuuttia välillä käännellen. Laita kanat pataan, kaada päälle paseerattu tomaatti, viini ja yrttimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tarkista kanan kypsyysaste: Kun kokeilet lihan paksuinta kohtaa tikulla, siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta.

2. Sulata voi, murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita voihin. Paahda leipäviipaleet kevyesti ja voitele ne valkosipulivoilla. Paista sieniä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.

3. Hienonna mustat oliivit. Lisää oliivit ja sokeri kanaseokseen ja anna lämmetä. Asettele kanat ja kastike lämpimille lautasille. Koristele basilikalla. Tarjoile leipäkuutioiden ja paistettujen sienten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!