1. Poista kanapaloista kaikki luut terävän veitsen avulla. Kuumenna puolet öljystä isossa paistinpannussa. Ruskista kanapaloja 4-5 minuuttia välillä käännellen. Laita kanat pataan, kaada päälle paseerattu tomaatti, viini ja yrttimausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Tarkista kanan kypsyysaste: Kun kokeilet lihan paksuinta kohtaa tikulla, siitä tihkuvan nesteen tulee olla kirkasta.
2. Sulata voi, murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita voihin. Paahda leipäviipaleet kevyesti ja voitele ne valkosipulivoilla. Paista sieniä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä.
3. Hienonna mustat oliivit. Lisää oliivit ja sokeri kanaseokseen ja anna lämmetä. Asettele kanat ja kastike lämpimille lautasille. Koristele basilikalla. Tarjoile leipäkuutioiden ja paistettujen sienten kera.