Mascarponetorttu mansikoilla

Tämä torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta, herkullisesta mascarponekreemistä ja mansikoista. Todella upea kesäjälkiruoka.

10 palaan

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 3 rkl kidesokeria
  • 3 rkl jääkylmää vettä

Täyte

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneessa, lisää vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 15 minuuttia. Painele se sitten irtopohjavuokaan, vuoraa reuna alumiinifoliolla. Paista piiraskuorta n. 10 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä kokonaan.

2. Huuhtele ja perkaa mansikat.

3. Sekoita mascarponejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä seos piiraskuoreen. Koristele mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat