MasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Friteerattu kana
- Kokonainen kana
- 3 dl Kreikkalaista jogurttia
- 2 tl Juustokuminan siemeniä
- Puolikas appelssiini
- Suolaa
- Mustapippuria
- Friteeraukseen rapsiöljyä
Tomaattisalaatti ja appelssiinivinaigretti
- 3 tomaattia
- Puolikas appelsiini
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä
- Mintun lehtiä
Aurajuustojogurtti
- 2 dl Jogurttia
- 100 g Aurajuustoa
- Suolaa
- Pippuria
Chilikastike
- 2 kpl Punaista chiliä
- 2 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria
- 0,5 dl Sokeria
- 0,5 dl Viinietikkaa
- 0,5 dl Vettä
Valmistusohje
Paloittele kanasta erikseen siivet, koivet ja rintapalat. Sekoita jogurttiin pannulla paahdettuja kuminan siemeniä, puolikkaan appelsiinin mehu, suolaa sekä mustapippuria. Laita kanat marinoitumaan jogurttiin noin 30 minuutiksi.'
Sekoita puolikkaan appelsiinin mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä 2tl öljyä. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä lautaselle, nypi päälle mintun lehtiä ja kaada vinaegrette tomaattien päälle.
Pilko chilit hienoksi chilikastiketta varten. Keitä kattilassa chilit, sokeri, viinietikka ja vesi kunnes nesteestä on puolet jäljellä.
Sekoita jogurtti ja aurajuusto, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja laita kylmään odottamaan.
Friteeraa kanoja n. 20min. Kunnes kanat ovat kypsiä. Nosta ritilälle valumaan ja laita ripaus suolaa päälle.
Asettele kanat tomaattisalaatin keskelle. Sivele kanojen päälle chilikastiketta ja laita aurajuustokastike lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku