MasterChef: Friteerattua chilikanaa ja aurajuustoa – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Friteerattu kana
- Kokonainen kana
- 3 dl Kreikkalaista jogurttia
- 2 tl Juustokuminan siemeniä
- Puolikas appelssiini
- Suolaa
- Mustapippuria
- Friteeraukseen rapsiöljyä
Tomaattisalaatti ja appelssiinivinaigretti
- 3 tomaattia
- Puolikas appelsiini
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä
- Mintun lehtiä
Aurajuustojogurtti
- 2 dl Jogurttia
- 100 g Aurajuustoa
- Suolaa
- Pippuria
Chilikastike
- 2 kpl Punaista chiliä
- 2 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria
- 0,5 dl Sokeria
- 0,5 dl Viinietikkaa
- 0,5 dl Vettä
Valmistusohje
Paloittele kanasta erikseen siivet, koivet ja rintapalat. Sekoita jogurttiin pannulla paahdettuja kuminan siemeniä, puolikkaan appelsiinin mehu, suolaa sekä mustapippuria. Laita kanat marinoitumaan jogurttiin noin 30 minuutiksi.'
Sekoita puolikkaan appelsiinin mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä 2tl öljyä. Viipaloi tomaatit ohuiksi ja levitä lautaselle, nypi päälle mintun lehtiä ja kaada vinaegrette tomaattien päälle.
Pilko chilit hienoksi chilikastiketta varten. Keitä kattilassa chilit, sokeri, viinietikka ja vesi kunnes nesteestä on puolet jäljellä.
Sekoita jogurtti ja aurajuusto, lisää ripaus suolaa ja pippuria ja laita kylmään odottamaan.
Friteeraa kanoja n. 20min. Kunnes kanat ovat kypsiä. Nosta ritilälle valumaan ja laita ripaus suolaa päälle.
Asettele kanat tomaattisalaatin keskelle. Sivele kanojen päälle chilikastiketta ja laita aurajuustokastike lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras