MasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps3_annos_MATIAS_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmanessa jaksossa valmistettiin suolainen annos marjoista.

Ainekset

  • 1 kpl ankan rinta
  • 500 g porkkanaa
  • 80 g voita
  • 50 g tyrniä
  • 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Maustepippuria
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 5 kpl katajanmarjaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 10 kpl mustaherukkaa
  • 125 g puolukkaa
  • 125 g vettä
  • Sokeria
  • 1 rkl sherryetikkaa
  • 4 g agar agaria

Valmistusohje

Renssaa ankka ja paista pannulla kauniin väriseksi. Kypsennä uunissa 185 asteessa sisälämpö 54 asteeseen.

Keitä porkkanat kypsäksi ja aja tehosekoittimessa voin sekä tyrnien kanssa pyreeksi. Mausta suolalla.

Siivuta yksi porkkana ja keitä 1-2-3 liemi maustepippurin kanssa ja kaada siivutettujen porkkanoiden päälle.

Leikkaa yksi porkkana halki ja paahda ankan kanssa uunissa.

Paahda sipulit kattilassa. Lisää ripaus ruokokidesokeria ja karamellisoi. Lisää desi viiniä ja 2rkl sherry etikkaa. Lisää kanalientä ja lihalientä yhteensä litra ja keitä kasaan. Mausta katajanmarjalla, rosmariinilla ja mustaherukalla. Aja tehosekoittimessa pieni määrä öljyä ja kourallinen katajanmarjoja. Viimeistele kastike katajanmarjaöljyllä.

Ota kastikkeesta 1dl sivuun ja ruskista sokeria joukkoon. Lisää muutama tyrnimarja ja keitä glaseeraus. Glaseeraa paahdettu porkkana.

Keitä puolukat, vesi ja agar. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi ja siivilöi. Mausta sokerilla ja etikalla. Anna jämähtää pellille ja riko pari pientä palaa ankan viereen annoksen kokoamisen yhteydessä.

Parhaat ruokaohjelmat