MasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- 1 kpl naudankieli
- 3 dl valkoviiniä
- 1 l kanalientä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 2 kpl kananmunaa
- 5 dl öljyä
- 0,5 rkl dijonsinappia
- 250 g sokeria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 2 kpl shalottisipulia
- 100 g karhunlaukkaa
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 150 g parmesania
Valmistusohje
Laita painekattilaan kanaliemi, valkoviini ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää naudankieli, laita painekattilan kansi päälle. Anna kypsyä painekattilassa vähintään 35 minuuttia. Paista pinnat pannulla, jäähdytä ja siivuta.
Laita korkeaan astiaan 2 kpl keltuaisia, dijonsinappi, valkoviinietikkaa, suolaa ja sokeria. Aja sauvasekoittimella ja lisää öljy ohuena nauhana samalla ajaen. Siirrä toiseen kulhoon ja raasta parmesan. Tarkista maut ja siirrä pursotinpussiin.
Laita tehosekoittimeen 1 dl valkoviinietikkaa, 20 g suolaa, 50 g sokeria ja 1 l öljyä. Aja tasaiseksi. Lisää karhunlaukat ja aja vihreäksi pistouksi. Pullota muovipulloon.
Kiehauta pikkeliliemi: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä. Leikkaa shalottisipuli renkaiksi mandoliinilla, laita puolet maustumaan pikkeliliemeen. Pyörittele loput shalotit kevyesti tomusokerissa, frittaa 170 asteisessa öljyssä ja jäähdytä paperin päällä sekä mausta suolalla.
Leikkaa ruohosipuli hienoksi ja raasta parmesan annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku