MasterChef: Häränlihacarpaccio – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Ainekset
- härän ulkofile
- 1 kananmuna
- -2 dl rapsiöljyä
- sopivasti suolaa ja pippuria
- 2 dl vehnäjauhoja
- sopivasti vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl sinappia
Valmistusohje
Laita lihaan suolaa ja pippuri pintaan, ja vie kylmään, jotta se on helpompi leikata ohueksi
Tee majoneesi sauvasekoittimella. Lisää purkkiin rapsiöljy, kananmuna, sinappi, 0,5 tl suolaa, ja puolikkaan sitruunan mehu. Poraa pohjasta ylöspäin. Jaa majoneesi kahteen ja lisää toiseen osaan reilusti mustapippuria. Savusta toinen osa majoneesista ja laita kylmään kelmun kanssa.
Valmista näkkäritaikina jauhosta, vedestä, suolasta ja oliiviöljystä. Levitä ohueksi pellille ja paista 220 uunissa kypsäksi ja rapeaksi.
Ota liha pakkasesta, hiero pintaan lisää suolaa ja mustapippuria. Leikkaa hyvällä veitsellä todella ohueksi ja kaulitse vielä ohuemmaksi muovilevyn tai leivinpaperin alla.
Laita lautaselle ohkasia siivuja lihaa, lisää majoneesit ja näkkärin palaset. Lisää vielä suolaa pintaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku