Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Härkätartaria, pikkelöityä kantarellia ja sipulikreemiä – sininen joukkue

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps7_annos_SININEN_JOUKKUE_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 02.11.2023 15:02

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa valmistetaan herkkuja ensi-iltaan.

Ainekset

  • 1 kg naudan ulkopaistia
  • 100 g sinapinsiemeniä
  • 5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 kg sokeria
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 4 rkl dijonia
  • Suolaa
  • 300 g suppilovahveroita
  • 300 g mustatorvisieniä
  • 2 dl sherryetikkaa
  • 4 kpl sipulia
  • 300 g kantarellia

Valmistusohje

Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä.

Putsaa kantarellit ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.

Keitä sinapinsiemeniä suolavedessä n. 4 minuuttia, siivilöi ja kaada pikkeliliemi päälle. Anna maustua kylmässä.

Leikkaa ulkopaisti pieniksi tangoiksi. Punnaa paljon lihaa on ja laske tästä painosta 2% suola. Sekoita suola ja 2 rkl dijonsinappia lihaan ja aja lihamyllyllä. Sekoita ajettuun lihaan jäähtyneet sinapinsiemenet sekä hienoksi leikattu ruohosipuli.

Leikkaa sipulit ohuiksi siivuiksi ja paista öljyssä pannulla kunnes kauniin ruskea väri. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Laita majoneesia varten kulhoon 4 kpl keltuaisia, 2 rkl dijonsinappia, 2 rkl sherryetikkaa, suolaa ja sokeria. Aja sauvasekoittimella ja samalla lisää öljy ohuena nauhana. Sekoita jäähtynyt sipulipyree majoneesiin ja tarkista maut. Mausta tarvittaessa suolalla.

Kiehauta 2 dl sherryetikkaa, 0,5 dl sokeria ja 15 g suolaa. Lisää 5 dl öljyä, emulgoi ja pullota.

Putsaa mustatorvisienet sekä suppilovahverot ja revi pienemmiksi. Sekoita kulhossa, mausta suolalla ja sherryvinaigrettella. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef