MasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.
Ainekset
- 3 dl soijakastiketta
- 1 dl ching kiang black vine
- 1 dl glukoosia
- 1\2 dl ruokosokeria
- 100 g inkivääriä
- 2 kpl valkosipuli nippua
- 7 sitruunan kuorta
- Kourallinen timjamia
- 1 kpl tähtianis
- 4 kpl laakerinlehteä
- 1\2 dl valkopippuria
- 1 kpl purjo
- 1 kpl fenkolia
- 1 levy riisinuudelia
- 1 plo rapsiöljyä
- 2 kpl shiso lehteä
- 4 shalottisipulia
- 1 kpl vaniljatanko
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Aloita laittamalla painekattila puolilleen vettä. Lisää liemen mausteet eli laakerinlehti, tähtianis, kuorittu shalottisipuli, puolikas valkosipuli nippu, vaniljatanko ja kourallinen timjamia sekä suola. Pese mustekala ja leikkaa silmien alta saksilla pää pois. Ota nokka pois ja lisää se painekattilaan n.25 minuutiksi.
Lisää kastike ainekset kattilaan eli soija, black vine, glukoosi, ruokosokeri, inkivääri, sitruunan kuoret, suola ja valkosipulinippu, valkopippurit ja keitä kasaan hetki.
Lisää pieneen kattilaan rapsiöljyä puolilleen ja laita lämpenemään. Leikkaa purjo kolmeen osaan ja käytä kaksi osaa purjon valkoisesta osasta. Pese, kuivaa ja conffaa purjo öljyssä miedolla lämmöllä. Kun purjo alkaa pehmenemään ota se pois kattilasta ja leikkaa puoliksi, lisää pieni määrä ruokosokeria ja karamellisoi tohottimella.
Leikkaa fenkoli neljään osaan ja paista voissa valkopippurin kanssa. Leikkaa pienemmäksi tarvittaessa ja anna väriä tohottimella.
Keitä runsaassa vedessä riisinuudelit noin 1-2 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja paista reilussa öljyssä niin, että riisinuudelista tulee kiekon näköinen. Leikkaa pieniksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku