Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_FAVIO_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 07.09.2023 21:18

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 3 dl soijakastiketta
  • 1 dl ching kiang black vine
  • 1 dl glukoosia
  • 1\2 dl ruokosokeria
  • 100 g inkivääriä
  • 2 kpl valkosipuli nippua
  • 7 sitruunan kuorta
  • Kourallinen timjamia
  • 1 kpl tähtianis
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 1\2 dl valkopippuria
  • 1 kpl purjo
  • 1 kpl fenkolia
  • 1 levy riisinuudelia
  • 1 plo rapsiöljyä
  • 2 kpl shiso lehteä
  • 4 shalottisipulia
  • 1 kpl vaniljatanko
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Aloita laittamalla painekattila puolilleen vettä. Lisää liemen mausteet eli laakerinlehti, tähtianis, kuorittu shalottisipuli, puolikas valkosipuli nippu, vaniljatanko ja kourallinen timjamia sekä suola. Pese mustekala ja leikkaa silmien alta saksilla pää pois. Ota nokka pois ja lisää se painekattilaan n.25 minuutiksi. 

Lisää kastike ainekset kattilaan eli soija, black vine, glukoosi, ruokosokeri, inkivääri, sitruunan kuoret, suola ja valkosipulinippu, valkopippurit ja keitä kasaan hetki.

Lisää pieneen kattilaan rapsiöljyä puolilleen ja laita lämpenemään. Leikkaa purjo kolmeen osaan ja käytä kaksi osaa purjon valkoisesta osasta. Pese, kuivaa ja conffaa purjo öljyssä miedolla lämmöllä. Kun purjo alkaa pehmenemään ota se pois kattilasta ja leikkaa puoliksi, lisää pieni määrä ruokosokeria ja karamellisoi tohottimella. 

Leikkaa fenkoli neljään osaan ja paista voissa valkopippurin kanssa. Leikkaa pienemmäksi tarvittaessa ja anna väriä tohottimella.

Keitä runsaassa vedessä riisinuudelit noin 1-2 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja paista reilussa öljyssä niin, että riisinuudelista tulee kiekon näköinen. Leikkaa pieniksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef