MasterChef: Intialainen appelsiinikana – Kristiinan resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- Kokonainen kana
- 100 g Voita
- 1 l Vettä
- Öljyä
- 2 tl Juustokuminaa
- 1 kpl Sipuli
- 4 kpl Valkosipulin kynttä
- 1-2 Punaista chiliä
- 3 kpl Tomaattia
- 2 kpl Appelsiinia
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1 rkl Sokeria
- 2 rkl Kreikkalaista jogurttia
- Minttua
Valmistusohje
Leikkaa broilerista lihat ja pilko kuutioiksi.
Paista kananrankaan öljy-voiseoksessa kaunis väri ja laita kattilaan kiehumaan litran vesimäärän kanssa.
Paahda juustokuminaa öljyssä kattilassa, ja lisää kuutioidut kanat. Paista kanoihin makuöljyssä kaunisväri ja lisää sipulit sekä valkosipuli.
Kalttaa tomaatit tekemällä ristiviilto tomaattiin, laita kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa harsoilemaan. Siirrä tomaatit kylmään veteen ja anna jäähtyä. Kuori ja kuutioi.
Lisää kuutioidut tomaatit, pilkottu chili, yhden appelsiininmehu ja raastettu kuori kattilaan kanojen ja sipulien kanssa ja Hauduta n. 30minuuttia.
Siivilöi kanaliemi ja keitä kasaan. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja mausta suolalla ja pippurilla ja sokerilla. Mausta tuoreella mintulla.
Valmista appelsiiniraita sekoittamalla appelsiinia, chiliä, jogurttia, suolaa ja pippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras